Lisää nollataloja

Siitä päivästä lähtien kun rakentamista alettiin opettamaan oppilaitoksissa, ei kunnollisia julkisia rakennuksia ole tehty. On vain muovieristettyjä elementtitaloja, jotka tulevien määräysten mukaan pitää rakentaa vieläpä ilmatiiviiksi nollaenergiataloiksi. Tosin sanoen nollataloiksi.

Kuinka voi olla. että Hämeenlinnan keskustassa on vanhoja virastorakennuksia vailla home-ja sisäilmaongelmia? Ehkäpä ne on rakennettu kivestä ja tiilestä, ja saumattu sementillä. Entäpä vanhat koulut, joista yksikin seisoo aivan kaupunginpuiston kupeessa ja on jo yksityiskäytössä? Yksi niistä puisista koulurakennuksista, joita ollaan kiireen vilkkaa sulkemassa, jotta oppilaat saataisiin muutettua pari vuosikymmentä kestäviin kasvihuoneisiin. Voitaisiinko uudet koulurakennukset rakentaa niin, että  käyttöikä olisi vähintään sata vuotta?

EU-tukia saavissa etelä-Euroopan valtioissa on rakennuksia, jotka ovat pystyssä -ja aktiivisessa käytössä jo toista vuosituhatta? Olisiko rakentamisessa mahdollista harjoittaa ”kestävää kehitystä”?

 

Vesa-Matti Seppälä. Kunnallisvaaliehdokas(ps.)

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

css.php